Lestoran Robot


Bah Oding jalan jalan jeung urut kabogohna ka Ginja Jepang, geus jam 2 beurang can dahar wae, atuh puguh we lapar,
“mah lapar henteu? “ cek Bah Oding nanya, “ih puguh we lapar mah mani kukurubukan kieu beuteung teh”
”lamun aya lestoran padang bangun ngeunah meureun”
”enya nya tiasa gancang, teuperlu mesen heula”
”tuh aya restoran anu pake robot nyuguhana”.
Kacaritakeun asup ka lestoran robot eta, gek diuk pahareup, enya wae palayanna robot wungkul, robot datang ngadeukeutan, pek ngomong
”What is your nationally”? robot nanya
”Indonesia” ceuk Bah Oding
”Selamat datang” cek robot make Bahasa Indonesia
”Apa bahasa suku anda?”
”Sunda” ceuk Bah Oding
”Wilujeng sumping, bade pesen naon” ceur robot
”aya lotek?” urut kabogoh Bah Oding malik nanya
”aya, pesen dua porsi?, porsi ageung atanapi alit?”
”porsi ageung”
”sabaraha cengekna?”
”anu hiji dua anu hiji sapuluh”
“nganggo kangkung”
“enya”
“nganggo waluh?”
“enya”
“nganggo engkol?”
“enya”
“bade engkol ti Cina atanapi asli Jepang?”
“anu mana wae”, Bah Oding rada ngambek
“kacangna di rendos atanapi di blender?”
“kumaha sia”
“kacangna satengah mateng atanapi mateng?”
“goreng sing garing”
“nganggo goreng bawang henteu?”
“make kehed!!!” Bah Oding sesengor tarik pisan
“di bungkus daun cau atanapi di piringan?”
“lisahna margarin atanapi jalantah?”
“jalantah kuyaa!!!” bari rada ambek da geus aya sapuluhmenitna ngawangkong jeung robot, ari robot teu buru indit kalah buburinyayan, sigana keur proses. . !!
“hatur nuhun pesenana…. tapi moal tiasa di cumpönan”
“kunaon?”
“margi minyak jalantahna teuaya”
“bìsa gelo aing, yu ah mah indit, teu jadi dahar didieu…” Bah Oding Jamotrot.***

Satu Balasan ke Lestoran Robot

  1. Uci mengatakan:

    ha ha ha …………… sabar Bah.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: