Jangjawokan


BAHEULA mah jangjawokan teh sering dipake sarta fungsina sarua jeung parancah atawa do’a. Ayeuna mah geus tara aya nu make. Tapi kawasna alus lamun urang terang bungkeuleukanana. Lain keur ngahirupkeun deui. Ieu mah sakadar ngaguar pakaya anu lila tilem, bahan pangaweruh.

Jangjawokan Kilah Kaprabon
Ieu jangjawokan baheua dibaraca/dipapatkeun sangkan pamingpin gede wibawana.

Ma’taing katalama sung prabuan
inya artata wung ling’ga ingkanan
estu natala estu natala
sing kabeh ka kama
ka kama ‘irta kalla ima’ ima
kallama asih rangtakun
nga’antup sing ukur
kama ‘irta prabuan
Jangjawokan Nyaliara Beubeureuh
(Jampe Pamelet)Beubeureuh katineung
batu pacacar katinggang cai
Heur! Nyalangsakan ti puncak gunung
Palapar tepung na panon poe
Bebene ticangreud
Cangreudna paparuguh
geuning wanoh kuring si gagah
si gagah si menak si asih pating harayu
harayu mulih kanu sing ati
hurung pahoyong geugeut ka kuring
geugeut ka kuring

si raray bengray
yeuh nu genclang
yeuh nu caang
yeuh nu silar
nu genclang tur herang
nyurup papas ka panenjo
nu caang tur gumilang
nyecep papas ka pangrupa

Nu silar tur tumanenah
talar na wujud
wujud pangestu
mieling anjeun nu anjeun
nu anjeun ka Dewi Putri ngalanglayung
si raray bengray.

Satu Balasan ke Jangjawokan

  1. deogs mengatakan:

    Sampurasun…! punten ngiringnan mejeng.
    jigana nu nomer dua, bisa di manfaatkeun keur melet Luna Maya yeuh !

    wasalam

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: