Elmu Cipto Gumono


ELMU Cipto Gumono teh salah sahiji elmu pikeun bisa komunikasi jeung arwah karuhun urang. Ari babacaanana :

“SHANG HYANG CIPTO GUMONO, RAWUHNO SEJATINING ……… (Sebut nami karuhun anu arwahna bade dihadirkeun)….. KANG APEROJO HING SONGGOBUONO RAWUH, RAWUH, RAWUH MIJIL ONO ING PANGARSANINGSUN”

Cara supaya elmuna nerap: Puasa mutih dimimitian ti poe Rebo Pon, Kemis Wage, atawa Juma’ah Kaliwon (lilana tilu poe). Saacan puasa mutih, mandi kuramas heula ngagunakeun kembang tujuh rupa anu caina dicampur minyak Zafaron keur kuramas. Sarengsena puasa mutih tilu poe, ditambah ku mati geni sapoe.

Ceuk sakaol, elmu ieu teh dipimilik ku Prabu Sri Mapanji Jayabaya nu saterusna diturunkeun ka Ki Buto Locoyo (bangsa jin), murid Prabu Jayabaya. Saterusna diwariskeun ka Prabu Dandang Gendis di Singasari. Ari kabehdieunakeun mah ieu elmu teh turun tumurun diagem ku raja-raja Majapahit. Dina mangsa karajaan Majapahit runtuh, ieu elmu dibawa ku turunan Majapahit nepi ka akhirna dipimilik ku Raden Mas Kongso Curigo, di Surakarta. Ieu elmu teh lain ngan saukur pikeun bisa  komunikasi jeung arwah karuhun wungkul, tapi oge bisa digunakeun keur mapay garis turunan ku ngahadirkeun arwah karuhun urang nu aya di alam kalanggengan.***

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: