Sosiomatika


Persamaan 1

Manusa = dahar + sare + gawe + hiburan
Kalde = dahar + sare

Jadi,

Manusa = Kalde + gawe + hiburan

Jadi,

Manusa – hiburan = Kalde + gawe

Hartina,

Manusa nu teu daek hiburan = Kalde nu digawe, atawa digawena kawas kalde

===================================================
Persamaan 2

Lalaki = dahar + sare + ikhtiar
Kalde = dahar + sare

Jadi,

Lalaki = Kalde + ikhtiar

Jadi,

Lalaki – ikhtiar = Kalde

Hartina,

Lalaki nu teu ikhtiar sarua jeung kalde

====================================================
Persamaan 3

Wanita = dahar + sare+ balanja & meakeun duit
Kalde = dahar + sare

Jadi,

Wanita = Kalde + balanja & meakeun duit

Jadi,

Wanita – balanja & meakeun duit = Kalde

Hartina,

Wanita nu tara balanja & meakeun duit = Kalde

=====================================================
KASIMPULAN:

Tina Persamaan 2 jeung Persamaan 3 :

Lalaki nu teu ikhtiar = Wanita nu tara balanja & meakeun duit

Atawa :

Lalaki ikhtiar, supaya wanita henteu jadi kalde  (Postulat 1)

jeung,

Wanita nu sok balanja & meakeun duit, supaya  lalaki teu jadi kalde (Postulat 2)

Jadi, kasimpulanana ….

Lalaki + Wanita = Kalde + ikhtiar + Kalde + balanja & meakeun duit

Tina Postulat 1 jeung 2, bisa disimpulkeun :

Lalaki + Wanita = 2 Kalde nu hirup babarengan sapapait samamanis nyorang rumah tangga nu sakinah, mawadah, warohmah.***

5 Balasan ke Sosiomatika

  1. Neni Yuhaenah mengatakan:

    Emh… mani asa ku harianeun disaruakeun jeung kalde …

  2. Otih Rostiana mengatakan:

    Eta persamaan + postulat, parantos diuji “keshahih”an nana kitu? Beeeuuuuuu……. cobi atuh konsultasikeun ka Prof. Matematika……

  3. ani yunaningsih mengatakan:

    ah abdi mah alim disamikeun sareng kalde………

  4. udan sumedang mengatakan:

    Sampurasun, Mang Ang, aduh aya ku geus lawas yeu teu muka smansa teh. Ayeuna mah tos rada lengkep yeuh warung teh, aya gaheleunana. Boa sakedap deui tiasa janten toko. Tapi ulah ketah, tos janten toko mah sok dibeuli ku cina, atuh ari urang ngadu bako di mana. Siiip lah bagus.
    Ke tapi aya patarosan, pami bade ngintunkeun naskah kumaha carana? Bilih aya tutungkusan kanggo ngeuyeuban warung,kumaha prakprakanana Ang?

    • smansalingga82 mengatakan:

      Haturan wilujeng tepang Kang Dadan, sementawis diemail ka smansalingga_82@yahoo.com. Salajengna urang diset adminna tiasa ngalih sabagian ka Sumedang supados langkung euyeub. Punten rada telat ngawaler, jalaran pabeulit sareng ujag ijig, neda ma’lum bae, Hatur nuhun sareng diantos pisan tutungkusannana.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: