Kuda Pacuan


HIJI mangsa pasosore Oding keur nyantey dina teras imah bari maca koran,ngadadak di gareuwahkeun ku pamajikanana ngagebug make panggebug kasur.”geboooottt!…gebooottt!” dua kali kana tonggongna. Ngarasa teu hujan teu angin jol di gebug manehna malik bari ngambek.
“Eh, kunaon atuh ieu teh teu pupuguh jol ngagebug, ,kitu peta kasalaki teh?!”
“Ah Dasar Lalaki purunyus!!, lalaki Cunihin!!, Lalaki teu Uyahan!!” Ceuk pamajikanana bari tutunjuk

“E….e…eh, ke heula aya naon ieu teh nyai?! Ceuk Oding panasaran. “Saha Ari SUSI teh sahaaaaaaaaaaaa?,anu ditulis dina kertas nu aya dina saku kameja bodas, tah saha??” Ceuk pamajikanana bari kekerot..

Oding ngadadak arap-ap eureup-eup siga nu gagap,bakating sieun kapanggih. Tapi dasar Oding loba akal, manehna langsung muter uteukna sangkan teu kapanggih yen Susi teh salingkuhan manehna langsung sakedet netra jurus ngeles Oding nembrak. “Oh eta, Susi teh ngaran kuda pacuan, kamari akang taruhan jeung barudak dikantor!” Ceuk Oding bari ngasrodkeun sarungna
“Bener akang? teu bohong? awas lamun bohong!” Ceuk pamajikana semu rada leuleuy .

Untung pamajiknana langsung percaya kitu wae…jadi teu jadi pasea, Oding aman!
Tilu poe ti saprak kajadian pamajikan Oding kitu deui, ngagebug Oding satakerna ku gagang sapu ayeuna mah..”Pletak!”keuna kana taktakna. Oding ngambek deui “Eh kunaon atuh ieu teh teu puguh-puguh jol ngagebug deui wae, beuki kumawani kasalaki teh?!” Ceuk Oding bari muringis nahan kanyeri. “Tuh Kuda Pacuan jagoan sia NELPON!!” ceuk pamajikanana morongos.***

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: