Maen Bal


HIJI waktu pasien RSJ.Bandung Jl. Riau 11 kudu dipindahkeun ka RSJ. Cilendek di Bogor.
Keur nyinggeut waktu, jeung ngingetkeun bahayana, diputuskeun pindahanana make kapal udara, nu route na ti Lanud Husein Sastranagara ka Lanud Atang Sanjaya.
Mimitina perjalanan lancar jeung tenang, tapi disatengahing perjalanan ngadadak saurang pasien mimiti stress, tuluy ngajak babaturanana maen bal dina jero kapal. kaayaan dina jero kapal jadi saheng sabab nugelo tea bari jeung ajrag – ajragan sarurak, ngaganggu katengan pilot sabab kadang kadang bal na sakapeung asup kana kokpit, si pilot jeung co-pilot ngarasa kaganggu terus nyalukan susterna bari ngomong :
Pilot Acep : “Suster, cik punten eta pasien ditenangkeun heula, sabab lamun kieu terus mah bisa-bisa ieu kapal nabrak gunung atawa rag-rag atuh!” ceuk pilot Acep ka suster Mumun.

Suster Mumun : “Mangga kep!” leos weh rek nenangkeun pasien. Sakeudeung jep weh jempling jeung tenang, pilot Acep reugreug, tapi teu kungsi lila gerebeg deui kapal saheng bari oyag terus bola pating belewer kana kaca kokpit, Pilot Acep ngarasa konsentrasina kaganggu, ambek – ambekan deui ka suster.
Pilot Acep : “Suster, pokona teu hayang nyaho kabeh pasien kudu tenang, Anjeun suster RSJ kudu bisa nenangkeun maranehna!”ceuk pilot Acep bari semu beureum beungeutna bakating ku ambek jeung ngarasa kaganggu
Suster Mumun : “Mangga kep, ayeuna mah leres-leres bakal tenang!” Ceuk suster Mumun daria Terus suasana na jero kapal jadi bener-bener tenang nepikeun ka Lanud Atang Sanjaya Bogor, pilot Acep ngarasa bungah terus nyalukan suster Mumun ngaliwatan interkom,
Pilot Acep : (Bari muji suster Mumun) “Hebat pisan sus,bravo lah!” bari nepakan taktak Suster Mumun, tapi tetep masih panasaran, terus pok deui “Dikumahakeun Sus eta pasien bisa jempling kitu salila-lila?” ceuk Pilot Acep bari kerung neuteup ka Suster Mumun
Suster Mumun : “Owh eta kep!” (bari imut) “Gampang atuh kep eta mah” ceuk Suster Mumun bari jeung tual-toel sagala .
Pilot Acep : (Beuki panasaran) “Gampang kumaha Sus?” Bari ngalieuk katukang “Naha kamarana ayeuna pasienna atuh?”ceuk Pilot Acep heran da’ ditukang geus kosong taya pasien saurang-urang acan
Suster Mumun : “Apan tadi tos di dipiwarang maen bal na diluar ku Mumun, ngarah teu gandeng dina kapal, apan saur kapten oge kitu!” Ceuk Suster Mumun bari imut ngagelenyu
“Astaghfirullah, Suster…dititah maen bola diluarna iraha?” Ceuk pilot Acep reuwas
“Tadi kep waktos kapten miwarang nenangkeun pasien anu ka dua kali na tea!” Ceuk Mumun bari angger imut.
Pilot Acep Jeung Co-pilot olohok bari nyabak tarang maranehna sorangan”!***

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: