Dokter Kulit jeung Duraring


“WILUJENG wengi, gaduh panyawat naon bapa teh?” ceuk dokter ka Oded “Euh matak kuring kadieu teh puguh hayang apal panyakit kuring, kunaon?” ceuk Oded “Enya, naon wae nu karaos atuh bapa teh?” ceuk Dokter ngulang deui pananya.

“Dok, kuring katarajang panyakit aneh” ceuk Oded bari semu ngaharewos “kunaon kitu?”ceuk Dokter panasaran “Ieu Dok, tos 3 poe bobogaan kuring jadi biru!”Ceuk Oded ngajelaskeun “Cik urang pariksa atuh, ngagoler heula bapana dina ranjang pamariksaan!”ceuk dokter Bari terus mukakeun calana ,bari ngagebeg semu nu reuwas “Wah bahaya Pa ieu mah kedah dipotong, lamun teu diteukteuk ieu nu biruna bakal ngajalar langkung ngalegaan!”ceuk Dokter bari gogodeg “Hah, kumaha tuh Dok?Ceuk Oded bari sedih “enya eta mah kumaha bapa teu langkung, lamun hoyong damang nya diteukteuk, lamun teu kersa nya panginten jadi ngalegaan nu biru na teh da eta teh sigana getih kotor”ceuk Dokter ngajelaskeun bari daria “Enya atuh Dok, kumaha saena we lah, dipotong we atuh!”ceuk Oded bari reumbay… Langsung Dokter nyiapkeun Ruang Operasi, langsung krek harita keneh bobogaan oded diteukteuk Oded kaluar bari make sarung siga budak sunat “engke bapa kadieu deui kedah diparios deui lamun kira2 tos tiasa nganggo calana jeans deui, tah ieu obatna”cenah ceuk Dokter ngajelaskeun.

Kaparengan saminggu ti harita tapak operasi Oded geus cageur geus bisa make calana jeans deui sabihara-bihari, terus weh niat ka Dokter deui keur chek “Kumaha pa Oded? Tos damang?”ceuk Dokter basa-basi “parantos Dok!”ceuk Oded “cik atuh urang parios deui”ceuk Dokter bari mukakeun calana Oded, atuh gebeg , nu reuwas lain saukur Dokter tapi Oded oge..
“wah Dok,tadi mah tos biasa deui dahallah kunaon atuh dok?maenya Oded kedah diteukteuk deui!!”ceuk Oded bari ngarenghik..
Dokter ngan bisa bingung bari ngelap kesang dina tarangna ku saputangan “Dok tulungan atuh, maenya nu Oded jadi Dempes?naha panyakit naon atuh ieu teh Dok”ceuk Oded Bari dumareuda “Tenang Pa Oded aya 2 berita yeuh, sae duanana keur Pa Oded!”ceuk Dokter bari tenang “Berita naon dok?”ceuk Oded teu sabar “Pa Oded teu katarajang panyakit nanaon, saleresna Pa Oded sehat!”ceuk Dokter “Alhamdulillah….!ari berita sae nu hiji deui Dok?”Oded beuki panasaran “Ieu berita nu pang saena, ternyata Pa Oded teu kedah Di teukteuk!”ceuk Dokter bari ngajak imut ka Oded “Terus kumaha atuh Dok?”ceuk oded deui beuki panasaran “Kieu Pa Oded ,kuring mah sebagai Dokter nyarankeun wungkul ka Pa Oded, lamun meser calana Blue Jeans engke deui mah ulah langsung dianggo,kedah di seuseuh heula sing bersih, ngarah teu luntur deui kana nanaon siga kieu!”
Oded “…….*&*(^&*%&(*)&*(“……”

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: