Munggaran ka Kota


AYA urang kampung manyang-munyung munggaran pisan nyaba ka Jakarta. Manéhna téh jalan-jalan. Supaya ongkosna murah, manéhna tumpak beus kota.
Barang nepi ka wewengkon Sudirman, kondéktur cocorowokan.
“Sudirman turun! Sudirman turun!” ceuk kondéktur.
Bereyek panumpang anu tujuanana ka wewengkon Sudirman tarurun.
Waktu nepi ka wewengkon Katamso, kondéktur cocorowokan deui.
“Katamso turun! Katamso turun!” ceuk kondéktur.

Bereyek deui panumpang anu tujuanana ka wewengkon Katamso tarurun.
Waktu éta beus kota nepi ka pangeureunan nu pangahirna sarta panumpangna ngan saurang, nya éta tinggal urang kampung manyang- munyung téa kondektur nanya.
“Bapa ini mau ke mana?” ceuk kondéktur nanya.
“Ah, saya ini mau jalan-jalan saja. Ingin tahu Kota Jakarta,” ceuk éta panumpang némbalan.
“Turunnya di mana?” ceuk kondéktur nanya deui.
“Sebenarnya dari tadi juga saya mau turun, tapi kan nama saya oléh Bapa belum dipanggil. Saya dengar yang sudah dipanggil itu adalah Sudirman, Katamso, Ahmad Yani, dan Panjaitan. Sedangkan saya belum dipanggil-panggil. Supaya Bapak tahu saja, nama saya itu adalah … Munajat! Betul kan nama saya belum dipanggil?” ceuk éta panumpang malik nanya.
Puguh baé éta kondéktur teu waka bisa némbalan. Manéhna sajongjongan olohok “bunga durian”. Tapi ahirna mah éta kondéktur nyéréngéh seuri.***

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: