Surat Katresna Matematikawan


Keur … nu dipikadeudeh

Tilu minggu katukang…
Munggaran kuring ningal anjeun keur nangtung tegak lurus sisi jalan
Kataji ku halis nu ngawangun setengah lingkaran diameter 4 cm
Nya harita kuring ngarasa katresna nu eunteup ka diri anjeun
Dibarengan kaasih nu rumit lir ibarat invers matriks ordo 5×5

Minggu kamari kuring ningali anjeun deui…
Geuning katresna the nambahan,
ibarat deret divergen nu ngadeukeutan tak berhingga
Limit katresna ibarat limit tak berhingga
Kuring yakin, yen hukum katresna urang ibarat
hukum kekekalan trigonometri sin2+cos2 = 1

Mun ieu dunya ibarat kubus nu jadi milik urang duaan
Tina sudut nu berseberangan,
Kuring jeung anjeun tepung di patemona diagonal ruang

Beuki dieu katresna teh beuki nambahan
ibarat grafik fungsi nu terus naek bari ngabogaan angka ekstrim
Ngan saukur aya titik mengkol horizontal nu bakal terus naek
Geuning kadeudeuh ka anjeun teh
ngawangun grafik tangen 90 darajat.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: