Surat Katresna Kelas IPA


Archimedes jeung Newton hamo paham kana induksi Medan magnet
urang duaan
Einstein jeung Edison hamo sanggup ngarumuskeun E=mc2
moal sabanding jeung momen katresna urang

Dimimitian ku kalangkang anjeun nu nanceb di fokus kalbu
Nyata, ajeg, leuwih eces ku kakuatan lensa maksimum
Lir ibarat keclakna minyak milikan nu murag di ruang hampa
Katresna urang leuwih badag tibatan  bilangan avogadro…

Sok sanajan jarak di antara urang lir ibarat Panonpoe jeung Pluto
dina mangsa aphelium
Amplitudo geter hate urang silih interfensi

Ngawangun kasampurnaan endahna gerak harmonik tanpa gaya pamulih
Lir ibarat kopel gaya dina kecepatan angular nu taya watesna.

Energi mekanik kaasih moal kabendung ku friksi
Energi potensial katresna moal kapangaruhan ku konstanta gaya
Energi kinetik kadeudeuh = -mv~
Malah mah hukum kekekalan energi moal bisa nandingan
hukum kekekalan katresna urang.

Mun nalungtik hukum katresna urang,
Momen asih kuring ajeg lempeng dina kadeudeuh anjeun
Ngajadikeun katresna urang lir ibarat titik ekuilibrium nu sampurna
Dina inersia nu taya watesna
Anu moal kaendagkeun impuls atawa momentum gaya

Tah ieu teh resultan momentum katresna urang duaan…

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: