Tatarucingan


Sura-seuri sorangan bisa disangka jalma gelo, tapi lamun nu maca tatarucingan ieu teu seuri-seuri acan, aya tilu kemungkinan. Kahiji jalma eta keur stress, kudu dirawat di jalan Riau Bandung, nu kadua jalma nu maca teu ngartieun basa Sunda, Nu katilu jalma eta teu bisa seuri pisan tikudrat ti keur lahir.

Baraya, cing pangneguhkeun tatarucingan di handap ieu ?

1. Hayam naon anu sukuna sarebu? ==>  Hayam keur pawey

2. Sato naon anu teu bisaeun mundur? ==> Sato nu keur nukangan tembok

3 . Bangku naon anu bisa didahar? ==> Bangkuang

4 . Batu naon anu teu aya di cai? ==> Batu garing

5 . Oray naon anu teu bisaeun ngaleor? ==> Oray neureuy linggis

6 . Piring naon anu bisa dipake nempo bulan? ==> Piring bolong

7 . Manuk naon anu jangjangna dina suku, sirahna dina suku? ==> Manuk katincak

8 . Naon sababna ban mobil tina karet? ==> Mun tina coklat pasti digembrong sireum

9 . Sapi naon anu bau? ==> Sapitank

10. Piring naon anu pangrame-ramena di Indonesia? ==> Piringatan 17 Agustus

11 . Dicabak beye, ditakol ngabelentrang. ==> Ti kotok napel dina tihang listrik

12 . Hayamna bodas, naonna anu hideung? ==> Kalangkangna

13 . Buah naon anu dipikaresep ku lalaki? ==> Buahenol

14 . Jam naon anu bisa nembang? ==> Jamrud

15 . Monyet naek kana tangkal kai, tinggal naonna? ==> Tinggal turunna

16 . Pare naon anu teu ngeunah? ==> Parea-rea omong

17. Sato naon anu sukuna dina sirah awakna dina sirah? ==> Kutu

18. Kapas dua kg, batu sakilogram, lamun ditinggangkeun kana suku nyeri mana? ==> Nyeri sukuna

19 . Ku naon tukang baso nakolan mangkok? ==> Ku sendok

20 . Soeh teu bisa dikaput, kotor teu bisa diseuseuh. ==> Keretas

21 . Kaca naon anu nyeri? ==> Kacabok

22. Kaca naon anu seungit? ==> Kacapiring

23 . Kaca naon anu pangbeuratna? ==> Kacalikan gajah

24 . Aya balon sapuluh, bitu hiji, kempes tilu, kari sabaraha deui? ==> Kari salapan, da nu kempes ditiup deui

25 . Dicekek beuheungna dieleketek beuteungna. ==> Gitar

26 . Naon sababna ban sapedah anu tukang sok babari dugul? ==> Bakating ku cape mikiran kumaha carana miheulaan ban hareup

27 . Naon sababna lamun anjing keur lumpat sok ngalieuk bae ka tukang? ==> Sabab teu make kaca spion

28 . Hayam naon anu isuk-isuk tara kongkorongok? ==> Hayam paeh

29 . Leutik, bodas, panjang, teuas, lumpatna ngabelesat. ==> Remeh napel dina kareta api keur maju

30 . Tukang naon lamun digeroan sok lumpat ngajauhan? ==> Tukang maok

31. Bajuna hejo, leumpangna nguriling bari udud. ==> Obat nyamuk

32 . Maju eleh, mundur meunang. ==> Nu keur lomba tarik tambang

33. Aya manuk sapuluh ditembak hiji, tinggal sabaraha? ==> Euweuh hiji-hiji acan da kaburu haliber

34. Sato naon anu pangleutik-leutikna sadunya? ==> Incuna kuman nu teu dahar saminggu

35. Kapal naon anu teu bisa ngapung? ==> Kapal nu mesinna rusak

36. Hideung, leutik, bahaya. ==> Sireum napel dina bom

37. Kumaha ngabedakeun sirah cacing jeung buntut cacing? ==> Keleketek heula, nu seuri eta huluna

38. Naha superman bajuna make hurup “S”? ==> Sabab mun XL mah gombrang teuing

39. Tangkal naon anu sok dipikasieun? ==> Tangkal sampeu nu dipake nyumput maung

40. Lamun Arjuna neangan cinta, ari Bima neangan naon? ==> Neangan kukuna, nu sok dibabawa ku tukang jamu

41. Sirahna dina beuteung, ceulina dina beuteung, beuheungna dina beuteung. ==> Orok na kakandungan

42. Sapedah naon anu bisa ngapung? ==> Sapedah nu dicangcang kana 1000 balon gas nu keur ngapung

43. Kuda naon anu teu bisa lumpat? ==> Kuda nu dicangcang

44. Minyak naon anu rame? ==> Minyaksikan pertandingan sepak bola

45. Batman minum fanta, ari Superman minum naon? ==> Minumpas kejahatan

46. Hayam naon anu sok diteangan ku jelema? ==> Hayam leungit

47. Kalong naon anu pinter maen bal? ==> Kalong gak Ajat Sudrajat ya…. Robby Darwis

48. Gajah naon anu sukuna dua? ==> Gajah keur keprok

49. Lamun Superman ngapung tara ngadeukeutan panonpoe, naon sababna? ==> Sieuneun S na leeh kapanasan

50. Diudag lumpat didagoan cicing. ==> Kalangkang.

Can sareuri keneh nya, cing ieu atuh; naon bedana kuya jeung bajay? ==> Ari kuya mah mun dideukeutan huluna nyumput, sedengkeun bajay mah mun dideukeutan teh huluna kaluar bari nanya “mau kemana Pa?”.

2 Balasan ke Tatarucingan

  1. Neni Yuhaenah mengatakan:

    Bade seuri kumaha ? bray di buka ge langsung kerung da bingung jawabanna . . . tong dipisah – pisah atuh kang meh seurina teu kapandeurian !

  2. Ani Yunaningsih mengatakan:

    mani tiasaan admin mah…… oleh2 timananya?

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: