Baygon


ILAHARNA poe lebaran, sok loba jalema anu ngadon nyekar ka kuburan. Kasampak aya lalaki tengah tuwuh keur nyeungceurikan tilu kuburan. Lantaran harita teh keur loba jalma, atuh nempo paripolah eta lalaki teh jadi loba anu panasaran.
“Manawi teu kaabotan, dupi eta kuburan anu tilu teh, kuburan saha, geuning sadayana diceungceurikan?” ceuk salah saurang jalma anu panasaran.
“Euh anu ieu mah kuburan pun bojo. Sapuluh taun
kapengker tilarna teh, ngaleueut baygon,” tembalna.
“Dupi ieu kuburan nu kadua?”
“Ieu oge sami kuburan pun bojo keneh. Lima taun kapengker tilar dunyana teh. Sami deuih alatan ngaleueut baygon.”
“Dupi anu ieu, rupina kuburan putra nya?” “His, sanes. Ieu oge sami kuburan pun bojo. Nembe sataun maotna teh, kenging musibah, tulang tangkorakna bencar.”
“euleuh-euleuh, geuning ngangge bencar sagala. Panginten teh tabrakan waktos tunggang motor?”
“His, sanes. Bencar tulang tangkorakna teh wireh ku sim kuring dibabuk ku linggis, da bongan nolak nginum baygon.”

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: