Kacang Mede


Basa nini keur di dapur, Si Oding ulak ilik kana kadaharan anu aya dimeja, kabeneran ti subuh can kararaban nanaon. Keur ulak ilik katempo dijuru lomari tivi aya keler eusi kacang mede . ” Lakadalah .. aya kabeuki uing yeuh kacang mede”,  gerentes Si Oding bari langsung nyokot eta keler. Teu diengkekeun deui langsung di hanca ku manehna eta kacang mede teh.

Selang lima menit si nini norojol ti dapur bari mawa cangkir kopi,  “sok tah ujang kopina dicobian” , ceuk si nini sabada nyimpen cangkir kopi.  “Eta geuning opieuna dianggurkeun?” ceuk Nini.  “Eueu…. eta ni, tos seep sakeler ieu ge, tapi punten abdi nyandak kacang mede anu dilomari tivi, teu sawios nya”,  ceuk Si Oding. “Oh kacang mede eta, nya teu nanaon ari ujang sedep mah” , ceuk si nini.  “Nuhun Ni, raos pisan tah kacang mede teh.. kenging meser timana ni?”, tanya Si Oding.  “Eta puguh, pan tiap bulan incu nini anu di Jakarta sok ngalongokan kadieu, ari kadieu na teh tara elat sok mawa oleh-oleh silver quin jang nini.  Kusabab nini tos ompong, nya kacang medena teh teu bisa digayem. Daripada dipiceun ku nini teh panganguran dikumpulkeun dina toples, lila lila pinuh oge tah satoples” ceuk si nini

“Kutan ..?!??!?  hoex ..” Si Oding semu arek utah ..

2 Balasan ke Kacang Mede

  1. Ani Yunaningsih mengatakan:

    puas tah si Oding teh bongan barangbawa tara bebeja heula jadi we ngadahar kacang mede urut dimomoy si nini hahahaha…………………………..

  2. Otih Rostiana mengatakan:

    judulna “kacang mede sisig nini”…..😀

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: