Sarapan “Yayang”


PANGANTEN anyar mangrupakaeun salah sahiji kajadian nu moal kapopohokeun dina kahirupan. Kitu deui keur Aa jeung Nyai, estu sagala katresna, kanyaah jeung kaasih teh ditumplekeun pisan dina mangsa harita. Isuk-isuk sabada peuting panganten, Nyai nanya ka Aa:

Nyai : “Aa, bade sarapan naon?”

Aa : “Sarapan yayang bae Nyi, Aa masih sono” pokna bari ngagelenyu.

Atuh der bae duanana kokojayan dina lautan asmara mapatkeun asih katresna. Pabeubeurang, Aa di kantor narima telepon ti Nyai:

Nyai : “Aa, bade tuang siang di mana?”

Aa : ” Di bumi wae Nyi, ke sakedap Aa nyelang mulang heula dina istirahat siang”.

Barang datang, Nyai gura giru moro ku kasono. Aa dipapag ku imut nu kareueut, bari pok Nyai nanya:

Nyai : “Bade tuang siang sareng naon A?” Cek Nyai bari nyelende.

Aa : “Ah, urang neda yayang bae, Aa lapar keneh”, pokna bari ngaleng Nyai ka pangkeng.

Atuh der deui bae si Aa teh ngalaksanakeun kawajibanana.

Kitu deui dina peutingna sabada Aa datang ti kantor, menu “makan malam yayang” teh dihabek aya kana tilu uruganana.

Isukna, barang bray beunta Aa rurat reret neangan Nyai nu geus teu aya di gigireun. Di teang ka sumur suwung, di goah teu aya. Barang diteang ka dapur, kasampak Nyai keur nagog luhureun kompor. Aa kaget, bari pok nanya:

Aa : “Nuju naon Nyi, eta bet nagog luhureun kompor?”

Nyai : “Pan nuju ngahaneutkeun sarapan yayang A…”

Aa :”##?!…….”

2 Balasan ke Sarapan “Yayang”

  1. Ani Yunaningsih mengatakan:

    Astagfirullohaladzim……………

  2. ati puji mengatakan:

    Kabuhulan moal nyaaa???

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: