Pohoeun


Geus dua bulan Propésor Oding dirawat ku Dokter Kodir. Teu gering teu naon, éstuning jagjag belejag. Pangna dirawat téh éta cenah, pédah kasakit limpeuranana kanceuh deui. Mangkaning keur ngahanca panalungtikan nu penting pisan keur balaréa.

Sajeroning ngubaran, Dokter Kodir ngeprik anak buahna, nepi ka tujuhan. Propésor dijaga beurang-peuting, dalah keur saré gé dikemitan. Pangna kitu, bisi tina kasakit pohoan téh aya kajadian nu matak nyilakakeun Ki Propésor. Tapi ari geus mangsana, nya geletuk wé maot.

Dokter Kodir pada ngaréntog.

“Doktér, Propésor Oding téh apan jagjag belejag, henteu gering, ngora kénéh deuih. Kasakitna ukur pohoan wungkul, naha bet bisa maot?” cék hiji wartawan.

“Enya, sakitu dijaga ku tujuhan!” cék nu séjénna.

Pudigdig téh Dokter Kodir napsu. Terus hahaok hareupeun saréréa.

“Lamun manéhna pohoeun ngambekan, rék kumaha siah?”

2 Balasan ke Pohoeun

  1. Ani Yunaningsih mengatakan:

    aya nya nu model kitu dasar profesor pohoan!!!!!!!!

  2. smansalingga82 mengatakan:

    Punten kanu tos janten Profesor ulah janten bendu, margi teu aya kaitanana sareng rasa korsa.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: